90 dagen proefslapen*
 
Vragen? +31 85 - 001 20 85

 
90 dagen proefslapen*
 
Vragen? +31 85 - 001 20 85

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0

Hoe kies ik de juiste stabilisatie?

Bij het kopen van een waterbed zijn er grofweg twee klantgroepen te onderscheiden. Ten eerste zijn dat bezitters van een waterbed die hun huidige watermatras gaan vervangen. De andere groep zijn klanten die voor het eerst een waterbed aanschaffen of dit in de toekomst overwegen. Zeker wanneer u niet bekend bent met waterbedden, dan is advies belangrijk. Gewicht, lichamelijke klachten en persoonlijke voorkeur zijn van belang voor het maken van een goede keuze. Het grote voordeel van een watermatras is dat alle delen van het lichaam de juiste ondersteuning krijgen.

“De stabilisatie van uw watermatras kan geheel naar uw lichaam en persoonlijke wensen samengesteld worden.”

Waterbed stabilisatie, de basis

Waterbed stabilisatie is eigenlijk niets minder dan het voorkomen van deining. Doormiddel van fiberlagen stabiliseren wij uw watermatras. Een waterbed zonder stabilisatie geeft 4 tot 8 seconden deining. Een volledig gestabiliseerd waterbed met een stabilisatie van 100% of 120% geeft zo goed als geen deining.

  Vezellagen % demping Demping  
F0 0 0% ca. 10-15 sec.
F1 1 20% ca. 6-8 sec.
F2 2 40% ca. 5-6 sec.
F3 3 60% ca. 4-5 sec.
F4 4 80% ca. 3-4 sec.
F5 5 95% ca. 2-3 sec.
F6 5 100% ca. 1-2 sec.
F7 5 110% ca. 0,5 sec.
F8 5 120% ca. 0 sec.

Welke extra stabilisatie opties zijn er mogelijk?

In speciale gevallen kunnen wij het watermatras nog verder personaliseren. Wij bieden hiervoor diverse opties aan. Onze waterbed specialisten adviseren u graag over alle mogelijkheden voor extra stabilisatie van uw watermatras.

3D Fiber met 5 zone drukverdeling

Waterbedconditioner zorgt ervoor dat algen en bacteriën geen kans krijgen. Ook bevat het middel toevoegingen die het vinyl van binnenuit verzorgen. Wanneer u uw waterbed voor het eerst vult dan adviseren wij het gebruik van een ‘Waterbed Start Conditioner 500ml’. Dit geeft een extra boost. Waterbed conditioner dient volgens voorschrift eenmaal per 6 maanden aan het watermatras toegevoegd te worden.

Lendensteun

Een lendensteun ofwel lumbar wordt relatief veel toegepast in watermatrassen. Dit systeem ondersteund de lenden / heupen. Dit gedeelte van het lichaam is relatief zwaar en net dat beetje extra ondersteuning geeft veel extra comfort. Bij dit systeem zak je ter hoogte van de heupen minder ver in het watermatras. Uw slaaphouding al hierdoor verbeteren.

Aqua Sense Foam schuimkern

Een watermatras met schuimkern is een zwaar gestabiliseerd waterbed. Deze speciale kern heeft een zeer open celstructuur. Het water kan zo vrij door het watermatras bewegen. Wanneer u op dit matras gaat liggen dan voelt het soepel en zacht aan. De schuimkern geeft een zeer comfortabel gevoel. Wanneer u op dit matras ligt dan zal het steeds meer ondersteuning geven aan uw lichaam en steviger aanvoelen. Dit wordt een progressieve ondersteuning genoemd. Deze kern is geschikt voor iedereen.

Hardheid bepalen van uw watermatras

Een waterbed kan ingeregeld worden door te spelen met de hoeveelheid water. Meer water betekent een stabieler en dus harder bed. Voor een klein bedrag kunt u bij ons een ligcomfort pomp aanschaffen waarmee het comfort zeer precies ingeregeld kan worden.

Moet ik een mono of een duo watermatras kopen?

Een mono watermatras is één geheel. Een duo watermatras bestaat uit twee losse watermatrassen. Wij adviseren om bij een tweepersoons waterbed gebruik te maken van twee losse watermatrassen ofwel een duo watermatras.

Mono watermatras

Een mono watermatras is relatief goedkoop omdat dit slechts één watermatras betreft. Er is ook geen thermo scheidingswand benodigd bij dit systeem. Hiermee bespaart u kosten. Een mono systeem kent ook nadelen. Zo is de temperatuur niet separaat instelbaar, kunt u beweging en draaien van uw partner mogelijk voelen en is de stabilisatie niet individueel instelbaar. Zeker wanneer u qua gewicht van uw partner verschilt kan dit soms wel wenselijk zijn. Daar waar mogelijk adviseren bij altijd een duo watermatras.

Duo watermatras

Een duo watermatras is voor de meeste klanten de beste optie. De stabilisatie van de twee losse watermatrassen is individueel instelbaar. Ook kunt u de temperatuur van het matras separaat instellen. De prijs van een duo watermatras ligt wel iets hoger. Wat ons betreft is dit de investering zeker waard!

Advies op maat

Waterbed Discount heeft in de loop der jaren veel expertise opgebouwd in het adviseren van klanten. Wij hechten er veel waarde aan dat klanten tevreden zijn en optimaal kunnen genieten van hun waterbed. Wanneer u dit wensen geven wij graag advies. Dit kan via verschillende wegen zoals email, via onze live chat, telefonisch of tijdens een bezoek aan onze showroom.